12 страв до Різдва для Святого вечера

12 страв до Різдва для Святого вечера

Пропонуємо вашій увазі меню для Святого вечора. Традиційне меню включає 12 пісних страв, за кількістю апостолів Ісуса Христа. У меню представлені пісні салати, вареники з картоплею, грибами, капустою та вишнями, овочева нарізка, та інші пісні страви які прикрасять ваш стіл.

12 страв для Святого вечора:

1. Узвар – це один з найдавніших напоїв, який готують із сухофруктів і меду. Присутність узвару на столі обов’язково, це традиційне блюдо на Святому вечорі.

2. Кутя. Одне з головних страв, цим блюдом починається трапеза на Святий вечір. Готують з товченої пшениці, заправляють горіхами, маком та медом.

3. Салат. Можна подати до столу Салат «Вітамінна гірка». З відвареного буряка і свіжої капусти виходять смачні салати, які прикрасять ваш стіл.

4. Вінегрет. Король овочевих салатів, блюдо Російської кухні завжди бажаний гість на торжестві. Вінегрет приготований з відварених овочів з додаванням квашеної капусти містить цілий «букет» вітамінів настільки необхідних під час дотримання поста.

5. Квашена капуста з цибулею та олією, з додаванням зелені петрушки. Виключно просте і смачне блюдо. Особливо смачно якщо додати рафінована рослинна олія.

6. Оселедець з по-домашньому.

7. Пісні голубці. Пісні голубці можуть бути приготовані з начинкою з рисом і грибами і з картоплею і гречкою. Особливо смачно виходить, коли пісні голубці приготовані в духовці.

Для приготування голубців з начинкою з рисом, додаємо ароматні сухі гриби, заготовлені влітку, і виходить дуже смачне пісне друга страва. Голубці з картоплею, в комбінації з гречкою теж має відмінне смакове поєднання. Соковиті і ніжні на смак, прекрасне рішення у приготуванні пісного другої страви. Можна додати Соус Песто, просмажений на рослинній олії цибулю, а любителям «гострих відчуттів», в якості приправи, хрін по-російськи.

8. Вареники. Відсутність пісних вареників на столі у Святвечір просто немислимо. Традиційно готують вареники з картоплею, грибами, капустою. Вареники з вишнею. Тісто для вареників готують пісне на муці і воді, а пісна начинка з вибору на ваш смак, з картоплею, грибами або квашеною капустою. Вареники гарні з будь-якою начинкою і тому так популярні не тільки в Українській кухні.

9. Деруни. Пісні страви з картоплі. Навіть відсутність сметани, з якою ми звично їмо деруни,. Не зіпсує смак пісних картопляних дерунів. До дерунів можна запропонувати подрібнений часничок.

10. Тушкована капуста з чорносливом. Це просто делікатесне блюдо. Смак пахнучого чорносливу просочує ніжні, соковиті листя капусти неповторним ароматом, надає тонкий, витончений смак.

11. Пісна випічка. Відмінно підійдуть пісні пироги з капустою. Пироги славилися завжди своїм незвичайним смаком і жодне застілля не обходилося без пирогів. До пирогів завжди відводилося почесне місце в знак високого шанування.

12. Різдвяний десерт. Це блюдо представимо фруктовим салатом або фруктовою нарізкою. Підійдуть практично всі фрукти в будь-якому поєднанні апельсини, банани, мандарини, яблука, груші, банани і т.д., головне красиво нарізати і не менш красиво викласти.

Слід підійти творчо і з кулінарної фантазією. Я не сумніваюся у ваших здібностях і у вас вийде краще, ніж у ресторані.

На ніч залишають на тарілці кутю і ложку, якщо раптом наші рідні, яких немає з нами захочуть відвідати нас на Святий вечір.

Джерело: restaurant-at-home.blogspot.com

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *