12 страв до Різдва для Святого вечера

Пропонуємо вашій увазі меню для Святого вечора. Традиційне меню включає 12 пісних страв, за кількістю апостолів Ісуса Христа. У меню представлені пісні салати, вареники з картоплею, грибами, капустою та вишнями, овочева нарізка, та інші пісні страви які прикрасять ваш стіл.

12 страв для Святого вечора:

1. Узвар – це один з найдавніших напоїв, який готують із сухофруктів і меду. Присутність узвару на столі обов’язково, це традиційне блюдо на Святому вечорі.

2. Кутя. Одне з головних страв, цим блюдом починається трапеза на Святий вечір. Готують з товченої пшениці, заправляють горіхами, маком та медом.

3. Салат. Можна подати до столу Салат «Вітамінна гірка». З відвареного буряка і свіжої капусти виходять смачні салати, які прикрасять ваш стіл.

4. Вінегрет. Король овочевих салатів, блюдо Російської кухні завжди бажаний гість на торжестві. Вінегрет приготований з відварених овочів з додаванням квашеної капусти містить цілий «букет» вітамінів настільки необхідних під час дотримання поста.

5. Квашена капуста з цибулею та олією, з додаванням зелені петрушки. Виключно просте і смачне блюдо. Особливо смачно якщо додати рафінована рослинна олія.

6. Оселедець з по-домашньому.

7. Пісні голубці. Пісні голубці можуть бути приготовані з начинкою з рисом і грибами і з картоплею і гречкою. Особливо смачно виходить, коли пісні голубці приготовані в духовці.

Для приготування голубців з начинкою з рисом, додаємо ароматні сухі гриби, заготовлені влітку, і виходить дуже смачне пісне друга страва. Голубці з картоплею, в комбінації з гречкою теж має відмінне смакове поєднання. Соковиті і ніжні на смак, прекрасне рішення у приготуванні пісного другої страви. Можна додати Соус Песто, просмажений на рослинній олії цибулю, а любителям «гострих відчуттів», в якості приправи, хрін по-російськи.

8. Вареники. Відсутність пісних вареників на столі у Святвечір просто немислимо. Традиційно готують вареники з картоплею, грибами, капустою. Вареники з вишнею. Тісто для вареників готують пісне на муці і воді, а пісна начинка з вибору на ваш смак, з картоплею, грибами або квашеною капустою. Вареники гарні з будь-якою начинкою і тому так популярні не тільки в Українській кухні.

9. Деруни. Пісні страви з картоплі. Навіть відсутність сметани, з якою ми звично їмо деруни,. Не зіпсує смак пісних картопляних дерунів. До дерунів можна запропонувати подрібнений часничок.

10. Тушкована капуста з чорносливом. Це просто делікатесне блюдо. Смак пахнучого чорносливу просочує ніжні, соковиті листя капусти неповторним ароматом, надає тонкий, витончений смак.

11. Пісна випічка. Відмінно підійдуть пісні пироги з капустою. Пироги славилися завжди своїм незвичайним смаком і жодне застілля не обходилося без пирогів. До пирогів завжди відводилося почесне місце в знак високого шанування.

12. Різдвяний десерт. Це блюдо представимо фруктовим салатом або фруктовою нарізкою. Підійдуть практично всі фрукти в будь-якому поєднанні апельсини, банани, мандарини, яблука, груші, банани і т.д., головне красиво нарізати і не менш красиво викласти.

Слід підійти творчо і з кулінарної фантазією. Я не сумніваюся у ваших здібностях і у вас вийде краще, ніж у ресторані.

На ніч залишають на тарілці кутю і ложку, якщо раптом наші рідні, яких немає з нами захочуть відвідати нас на Святий вечір.

Джерело: restaurant-at-home.blogspot.com

Категорії: Особливості

Залишити коментар